Chevrolet en Opel gaan Tesla voorlopig niet verslaan

Wie verwacht dat de Opel Ampera-e en de Chevrolet Bolt het vuur aan de schenen van Elon Musks Model 3 gaan leggen heeft het mis. In het jaar voordat de kleine Tesla geleverd wordt gaan ze er zo weinig maken dat zelfs Musk zich ervoor zou schamen.

De nieuwe Chevrolet/Opel elektromobiel heeft het best goed voor elkaar met een opgegeven bereik van meer dan 500 kilometer. Uiterlijk is het gewoon een saai model, om onszelf te citeren: deze auto laat zich typeren als 'BMW i3 meets 2 Serie Active Drama', maar dan met een geslaagdere lijn (vooral aan de zijkant).

Er is echter een probleem met deze nieuwe bestormer van de elektromarkt: hij kan de markt niet gaan bestormen. De batterijenmaker kan in 2017 maar ongeveer 30.000 batterijpakketten leveren. Als je daar de wereld mee moet bestormen, ben je nog wel even bezig. Ter vergelijking, Tesla moet ergens tussen het vierde kwartaal 2017 em eind 2018 een kleine 400.000 model 3's gaan uitspugen.

Het verklaart wel meteen waarom de Generaal niet wilde vertellen hoeveel ze er verwachten te gaan leveren. Dit is gĂȘnant.