Dit is de betrouwbaarste Lamborghini op aarde

Italiaanser dan Lamborghini wordt het niet. Onbetrouwbaarder dan de Italianen wordt het ook niet. En toch heeft deze Murciélago al 250 duizend mijl (ruwweg 400k km) op de teller. En de eigenaar wil volgend jaar de 300K aantikken. Ongelooflijk.

Met een Lambo naar een garage gaan, is zoals een slechtnieuwsgesprek bij een specialist: hoe groot is de schade en hoeveel ribben gaat het kosten? Ze zien er geweldig uit, kunnen extreme dingen, maar in essentie is een Lamborghini met de jaren een voormalig topmodel aan de heroïne.

Totdat we dit exemplaar tegenkwamen. En we alsnog gelijk bleken te hebben. De meesterlijke Murciélago heeft weliswaar 250K mijl op de teller en klokt er volgend jaar zeker nog eens 50K bij omdat de eigenaar 'm gebruikt om bijna vierhonderd kilometer per dag mee te forensen, maar de motor is drie keer deels herbouwd. Het chassis en het dak moesten volledig opnieuw worden uitgelijnd en verschillende belangrijke componenten zijn opnieuw gemaakt en vervangen.

Toegegeven, niet alle reparaties zijn van voor het moment dat deze Lambo, geboren in 2004, ruzie kreeg met een onverzettelijke boom. Het uitlijnen is bijvoorbeeld van een latere datum, maar voordat de wagen in 2012 tegen een boom knalde was de motor al wel drie keer uit elkaar gehaald. Desalniettemin lijkt ons dit de betrouwbaarste Lambo aller tijden. U mag verder zelf weten wat dat zegt.