F1-coureurs boos op Max, sturen tijdens remmen VERBODEN

Op de rijdersbriefing voorafgaand aan de GP van Amerika heeft zo'n beetje iedereen kritiek gehad op Verstappen. Verregaande kritiek zelfs, want de FIA past per direct regels aan. Omdat Verstappen.

Autosportfederatie FIA (hierna te noemen: pussypretbederfclub) heeft besloten dat het niet langer is toegestaan om tijdens het remmen van koers te wijzigen. Oftewel: remmen en sturen om je positie te verdedigen -een specialiteit van Max Verstappen- is vanaf morgen verboden. Daarmee luistert de FIA naar kritiek van Grote Namen als Grosjean, Vettel, Raikkonen, Hamilton en Alonso, die tijdens de rijdersbriefing leegliepen over het racegedrag van Verstappen (overzicht).

Als voorbeelden werden de verdedigingsacties op Raikkonen (Spa) en Hamilton (Japan) genoemd, waarbij Max simpelweg de deur dichtgooide bij hun pogingen de 19-jarige Nederlander in te halen. Maar dat is gevaarlijk, niet wenselijk en het verstoort de hegemonie. Want een jong supertalent dat het rijdersveld laat zien hoe je op onmogelijke plekken kan inhalen én verdedigen, dat moeten we volgens de FIA niet willen. Dus wordt Max nu buiten het asfalt bestreden.

Terwijl de FIA zijn best doet om de F1 weer retesaai te maken, heeft Red Bull-bobo Helmut Marko de enige juiste respons: "Het wordt hoog tijd dat andere coureurs leren hoe ze goed moeten sturen of uitwijken tijdens het remmen. Max kan het immers ook."