Goed nieuws. Verstappen blijft Verstappiaans rijden

Zijn peers hebben autosportfederatie FIA zover gekregen om de regels omtrent bewegen in de remzone aan te passen. Maar wie denkt dat Verstappen onder de knie gehouden kan worden door een annotatie in het Grote Regeltjesboek heeft het mis.

De door Hamilton, Button en Vettel geleide hetze tegen Verstappen (duiding bij Sky) heeft tot de volgende regelwijziging geleid: 'Any change of direction under braking which results in another driver having to take evasive action will be considered abnormal and hence potentially dangerous to other drivers. Any such move will be reported to the stewards'. De verdedigingsactie van Verstappen op Hamilton in Japan kan dus voortaan een straf opleveren.

Maar wat betekent dit voor de sport?  Wat prachtige goals zijn voor voetbal, zijn one punch knockouts voor MMA, en wiel-aan-wiel racen voor F1. Juist met dergelijke regelwijzigingen is dat laatste weer verder ingedamd. Iets dat in de hoogtijdagen van Schumacher nog gewoon gebruikelijk was (Spa 2000, iemand?). 

Gelukkig lijkt Max het hoofd koel te houden. In een interview met Motorsport komt naar voren dat hij zich niet bepaald geïntimideerd voelt door het Verstappen-protest. Op de vraag of hij zijn rijstijl gaat aanpassen zegt Max:

“Nee, ik doe gewoon mijn ding. En dan zien we wel wat eruit komt. Het ligt ook aan de situatie. Er staat duidelijk in de regels wat wel en niet mag, dus we zullen zien wat dat brengt in de race.”

En op de vraag of het Hulkenberg was die voornamelijk het protest leidde zegt 'ie ijskoud:

“Nee, Sergio Perez. En de Ferrari-jongens natuurlijk, die hebben altijd moeite om me voorbij te komen dus van hen snap ik het wel.”

Mooi. Racen met die hap. Vanavond om 21:00 uur.