De nieuwe BMW Film is hier

Vijftien jaar na de eerste serie BMW Films is Clive Owen weer terug als de rijdende good guy, Driver. Niet gefilmd door de jongens die reclames voor auto's maken, maar door de mensen die in Hollywood de prijzen in ontvangst nemen, als Neill Blomkamp.

Clive Owen stapt naar eigen zeggen '[maybe] a little rusty' terug achter het stuur van BMW's filmauto's. De zojuist gepremièrde The Escape draait om - hoe kan het ook anders - een ontsnapping uit de handen van een lading slechteriken én federale politieagenten.

Wheels of choice: de nagelnieuwe G30 5 in 540i M Sport uitvoering. Het kan verbazing wekken dat BMW er niet voor kiest om het topmodel M550i met V8 en xDrive te gebruiken, maar wellicht wil de regisseur suggereren dat je niet eens de range topper nodig hebt om de Hummers en Fords van de bad guys en politie te verslaan. Sowieso is de 540i zonder xDrive lichter en handiger te gebruiken als get away car.

De auto is niet de enige 5 die weg moet komen. Het vrachtje, Dakota Fanning, is een genetisch experiment dat ook 5 heet. Intussen wil het bedrijf dat 5 gemaakt heeft ervoor zorgen dat ze niet in handen van de politie valt die een inval doen. Typisch Neill Blomkamp dus, een abomination die in quarantaine gehouden moet worden.

BMW heeft niet alleen de film uitgebracht, maar ook meer beeld van de opnames. Het is altijd mooi om te zien wat er allemaal aan auto's gebouwd moet worden om goed te kunnen filmen. Verder is het ook bewijs dat Blomkamp echt met de G30 heeft gereden en niet een elektro filmkarretje heeft ingezet en een hoop computer generated graphics.