Giedo van der Garde kampioen in ELMS

Het Portugese Estoril was dit weekend decor van een feestje voor Giedo van der Garde en zijn teamgenoten. Ze wonnen de wedstrijd in hun G-Drive Gibson 015S en kaapten daarmee ook het kampioenschap weg uit handen van de klassementsleiders.

Het seizoen van de European Le Mans Series eindigde afgelopen weekend op het mooie circuit van Estoril, tijdens de Vier uur van Estoril. De zesde race van het seizoen en tegelijkertijd de finale, tijd om de prijzen uit te reiken. Giedo van der Garde mocht er maar liefst drie in ontvangst nemen.

Ten eerste bewees Giedo dat hij niet alleen lekker kan sturen met een McLaren 570s door met zijn teamgenootjes Simon Dolan en Harry Tincknell de wedstrijd te winnen. Na de eerste pitstops kwam de auto met nummer 38 aan de leiding van de race en die gaf het drietal niet meer weg. 

De tweede prijs voor het team was het kampioenschap in de LMP2. Voor de start van de race lag team Thiriet By Tds Racing nog aan de leiding. Dat drietal had weliswaar meer wedstrijden gewonnen dan VdG en consorten, maar ze hadden ook een DNF op hun naam. Op Estoril hadden de mannen met hun Oreca 05 pech: na een pitstop startte de motor niet meer, waardoor ze terugvielen naar een, voor het kampioenschap kansloze, negende plek. Voor G-Drive was een plaats in de toptwee genoeg, en met de eerste stek was het overallkampioenschap dus voor Van der Garde, Dolan en Tincknell.

Ook als coureur mochten de drie ploegmaats een beker ophalen. Het drietal heeft alle races in dezelfde opstelling gereden en haalde derhalve ook de driverskampioenschappen (PDF) binnen.

Met de uitbreiding van de trofee├źncollectie is het seizoen van Giedo nog niet klaar: hij rijdt ook de laatste rondes van het WEC. De komende zes uren van Sjanghai en Bahrein kunnen dus ook nog wat extra bekers voor op de schouw brengen.