Kan Mercedes u bewegen om een pick-up te kopen?

Ze zijn wat late to the party, maar Mercedes joint het grote pick-up spel binnenkort. De nieuweling gaat X-klasse heten en is volgens Mercedes de eerste premium pick-up.

Terwijl we in Europa nogal proberen te downsizen en aan het milieu te denken, is de rest van de wereld net aan het wennen aan de lol van petroleum verbranden. Het moet daar groter, degelijker en het liefst met een laadbak. In de VS is de Ford F serie niet voor niets de best verkochte auto, pick-ups doen het gewoon goed.

Mercedes wil ook een stuk van die taart hebben en gelukkig hebben ze een joint venture met Renault en Nissan, waardoor ze een modelletje uit het schap konden trekken. Natuurlijk hebben ze er het een en ander aan gemercedificeerd zodat je niet meteen ziet dat het eigenlijk een Nissan Navara is.

De auto is gericht op families die van buitenleven houden (lees: die boer zijn) en voor mensen die van expedities houden. Het design is rugged, maar niet zo grof als we van pick-ups gewend zijn en het interieur straalt in de concepts ook helemaal Mercedes uit. Voor het Ministerie van Defensie is de auto ook een uitkomst. Hoeven ze wat minder Amaroks uit de sjoemeldeal te halen en Mercedes trouw blijven als de bejaarde G-klasses weg moeten.

De wagen komt eind 2017 in zijn definitieve vorm naar de straat toe vanuit de fabrieken in Spanje en in Argentiniƫ.