Goed nieuws, je volgende rij-instructeur rijdt je niet dood

Rij-instructeurs zijn veredelde taxichauffeurs. Dat is niet waar, dat weten wij ook wel, maar toch is het goed om enig paal en perk te stellen aan de beunhazen die in Nederland rijlessen zeggen aan te bieden. Dat gaat de minister nu ook regelen.

Wij citeren even de persvoorlieger van minister Schuldz van Hardrijden: "het Ministerie van Infrastructuur en Milieu gaat onderzoeken of het mogelijk is om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor rij-instructeurs verplicht te stellen."

"De rijschoolbranche is een sterk concurrerende markt, met veel kleine toetreders, waarbij soms de grenzen van het gangbaar ondernemen worden overschreden (...) Een klein deel van de branche etaleert verkeerd gedrag waardoor leerlingen worden gedupeerd."

U begrijpt waar de taxi-associatie vandaan komt, want veel taxichauffeurs die voor nette bedrijven werken (bekend of niet) zijn fatsoenlijke mensen. Anders wordt het als je ze niet eens kunt verstaan, of ze je domweg bedreigen omdat je weigert conant te betalen. Zo is het ook met malafide rijlesinstructeurs. Natuurlijk kent u deze lieden in de rustige, gezegende en overige zeven provinciën niet, maar ze zijn er vooral in de Randstad wel degelijk. 

We lezen even wat de Bovag zei: "Volgens Bovag heeft de rijschoolbranche last van nieuwe instructeurs die zich onacceptabel gedragen richting klanten, collega's, instanties en leerlingen." Dat zijn natuurlijk allemaal malafide Jordanezen die nog nooit een eerlijke cent hebben verdiend, want slavenhandel en white supremacy. Toch?

De bottomline is gewoon dat door zo'n Verklaring Omtrent Gedrag betere chauffeurs op onze wegen worden losgelaten en dat is in elk geval winst. Wij zeggen dus driewerf huldiaal tegen het initiatief van de minister en wij verwelkomen alle jonge doch competente chauffeurs.