INSANE. Amerikanen bouwen Ferrarimotor in een Toyota GT86

Is het blasfemie of gewoon belachelijk om de motor van de betrouwbaarste autofabrikant te ditchen voor een exemplaar van wispelturige Italiaanse origine? Leuk is het in ieder geval wel, zo'n GT4586.

SEMA staat weer voor de deur en dat betekent dat overal in de wereld autoknutselbedrijven de laatste hand leggen aan hun paradepaardjes voor de beurs. Een van de meest bizarre ombouwoperaties komt uit de garage van Ryan Tuerck: steek de motor van een Ferrari 458 in de motorruimte van een Toyota GT 86. Zo krijg je een Toyari GT4586.

Toyota's driftertje komt normaal gesproken met een een 2.0 liter motortje waar zo'n 200 pk uit tevoorschijn komen. De motor ligt voorin zodat de aangedreven achterwielen lekker kunnen spinnen om je banden weg te roken. De V8 van Ferrari woont doorgaans juist achterin een auto, wat deze hele engine swap extra belachelijk maakt. Complicerende factor is dat de Ferrarimotor met 4,5 liter inhoud sowieso nogal veel groter is dan het machientje dat standaard voorin de GT86 ligt.

Na een lange tijd van passen, meten en aanpassen was vannacht het moment aangebroken om de motor voor het eerst te starten. We kunnen niet wachten tot we de beelden te zien krijgen van de rijdende auto. Maar ook nu is het al geweldig om te zien dat de Ferrari, die in zijn meest basale vorm als 570 paarden uitspuugt, daadwerkelijk in de auto lijkt te passen.

De video begint met een uitgebreide uitleg over wat ze allemaal hebben moeten doen om alles in elkaar te passen, maar als je het starten wilt zien en horen, dan moet je een minuut of 25 naar voren skippen.