Toch vierde plaats voor Max Verstappen in Mexico

De Formule 1 grand prix in Mexico was gisteren rond 22:00 uur afgelopen, maar de wedstrijd ging bij Race Control nog even door. De als derde gehuldigde Sebastian Vettel mocht zijn bokaal een paar uur later weer aan Daniel Ricciardo afstaan.

You get a tijdstraf, you get a tijdstraf, and you get a tijdstraf, everybody gets a tijdstraf! De wedstrijdleiding was na de finish van de Grand Prix van Mexico in een Oprah Winfrey-bui. Werd Max Verstappen eerst uit het parc fermé gepikt omdat hij meteen een tijdstraf kreeg opgelegd, Seb Vettel moest er wat langer op wachten. Om 18:40 lokale tijd, tien over half een Nederlandse tijd, kreeg ook de Duitser een -grotere- straf: 10 seconden. Genoeg om hem achter Verstappen én Ricciardo te laten Finishen.

De straf voor Verstappen was terecht (hij behaalde inderdaad voordeel aan het niet op de baan blijven), maar de straf voor Vettel moet hem plezier doen. De Duitser is de eerste die een straf opgelegd krijgt vanwege het overtreden van de Verstappen-Rule. Die nieuwe regel bepaalt dat je tijdens het remmen niet van richting mag veranderen, iets wat Vettel juist wel deed. Daniel Ricciardo, die een goede inhaalmanoeuvre aan het maken was op Vettel, had duidelijk last van de defensieve rijtactiek. Dankzij de tijdstraf gaan de punten en de bokaal toch nog naar Red Bull.

De eer was vervolgens aan Max om de prijs aan Daniel Ricciardo uit te reiken. Kijk hier de samenvatting van de grand prix.