Hiermee wil Fisker Tesla verslaan

Poging 2 tot het maken van een Fisker automobiel lijkt toch wat succesvoller gestileerd dan we eerst voorzagen. De zijkant ziet er prima uit. Maar wacht, is dat geen Tesla Model 3?

De eerste plaat die Henrik Fisker losliet van zijn nieuwe projectje - Fisker Inc, EMotion - kon ons niet zo bekoren. De voorkant lijkt nogal op een Aston Martin One-77, maar dan lelijk. 

Vannacht trakteerde de Deen ons op een paar nieuwe renders van de wagen waarmee hij nogmaals gaat proberen de markt te bestormen. De zijkant komt nogal bekend voor, laten we zeggen dat het een Tesla Model 3 is, met een typische Fisker-motorkap ervoor. If you can't beat them, copy them.

In de auto komen genoeg batterijen om 650 kilometer te kunnen rijden naar het volgende stopcontact. Die accu's zijn ultrageheime grafeen-units van Nanotech Energy Inc., een spin-off van de Californische universiteit UCLA. Laten we voor Fisker hopen dat dit bedrijf niet ook failliet gaat tijdens het leveren van batterijen aan Fisker. De afwezigheid van accu's was immers de reden voor het faillissement van de vorige incarnatie van Fiskers autofabriek.

De nieuwe EMotion krijgt 'butterfly' deuren, normale deuren zijn namelijk over-rated. En waarom simpel doen als je ook onmogelijk kunt doen. Iedereen met een elektrische auto moet er uitzien als een drammerige kuthippie met flappy doors.

Henrik Fisker belooft ons volgend jaar zomer een echt exemplaar van dit Photoshopje te tonen. Eh, ok. Dat brengt ons bij de Schaal van Muller. Sorry, Henrik. De claims van Fisker zijn fantastisch qua fantasie, maar we hebben nu beeld. Reden genoeg om wat minder aan de haalbaarheid te gaan twijfelen: 3 Mullers.

Kom op Fisker, je kunt het.