Mercedes-Maybach is niet gemaakt voor het circuit

Het zal voor iedereen niet echt als een verrassing komen dat de duurste en grootste Mercedes niet echt een track wonder is. Ruim twee ton aan verlengde luxe, dat wil liever rechtdoor dan een hoek om. Mercedes jaagt hem toch wat rondjes over de Ring.

Berg op, berg af, links, rechts, links jakkeren over de bospaadjes die we de Nordschleife van het circuit Nürburgring noemen. Heerlijk, zeker als je in alle luxe verkeert en een brute V12 met dikke biturbo-anlage in het vooronder hebt liggen. Het is waarschijnlijk niet de eerste bestemming die een eigenaar van een Mercedes-Maybach S600 zou kiezen. Daarvoor is het wachten op de wat sportieve ogende Vision Mercedes-Maybach 6.

Ondanks dat de banden wat protesteren tegen de mishandeling die ze ondergaan, is het mogelijk om behoorlijk rap met een 2.235 kilo zware Maybach door de groene hel te rijden. De 530 pk weten in ieder geval de eigenaar van een Toyota Supra te overtuigen dat hij aan de kant moet voor het aanstormende VIP-transport. 

Deze video zal waarschijnlijk geen enkele plofkraker ervan overtuigen dat de reusachtige Maybach een handigere get-away-car is dan een Audi RS6 Avant. Het blijven toch leuke beelden.