Schakelen we over naar een verkeerspsycholoog van een universiteit met een lange naam in Maleisië, aan het woord is Rozmi Ismael: "Install five to 10 fake cameras at crash-prone areas or traffic lights. Make the fake cameras visible every 3 km or 5 km and let the public guess which one is a genuine camera – a real device can be installed in between". De hooggeleerde heer heeft zeker eens van Jeremy Bentham en zijn Panopticon gehoord.
Dus nee, erg origineel is die gedachte niet. Interessanter is zijn nogal felle verdediging van meer vrouwen in het politiekorps. Zijn stelling is simpel: vrouwen zijn minder corrupt, wat - volgens hetzelfde argument als zijn dummy-flitscamera's - betekent dat weggebruikers minder snel in de fout zullen gaan, aangezien ze niet kunnen weten of ze met een vrouw en haar straffe mores te maken krijgen, of met een omkoopbare man.
Alleen overdrijft de prof wel een beetje: "No disrespect to the policemen, but ladies as enforcement officers have unyielding reputation as law enforcers. [They are] straight as an arrow." We zien best wat in zijn plan, maar de snelste manier om het na evaluatie alsnog afgeschoten te krijgen, is claimen dat vrouwen niet corrupt kunnen zijn. Bij nader onderzoek blijkt dan namelijk dat je veel te mooie dingen hebt beloofd en dat vrouwen ook maar gewoon mensen zijn.
Dus misschien iets minder op het deugorgel, dan geeft meer kans op een blijvende toename van het aantal vrouwen in het politiekorps.