Tesla wil Duits worden

Elon Musk heeft Duitse precisie nodig om zijn eigen doelstelling te halen. De Amerikaan neemt daarom een Duits bedrijf gespecialiseerd in robotfabrieken over.

Met de overname van Grohmann Engineering wil Tesla zich klaarmaken om grote productiestappen te kunnen zetten. Van een kleine 50.000 nu, moet de productie de komende twee jaar groeien naar 500.000 auto's en in 2020 zelfs al naar een miljoen auto's. Daarvoor heeft Musk fabrieken nodig, en in die fabrieken staan robotstraten en productiesystemen. Via de acqui-hire van Grohmann Engineering wordt oprichter Klaus Grohmann daarvoor verantwoordelijk.

Musk heeft letterlijk gezegd dat hij het bedrijf Duitser wil maken. Eerder haalde hij daarom al Audibaasje Peter Hochholdiger binnen. Het nu gekochte bedrijf dat als Tesla Grohmann Automation doorgaat wordt de thuisbasis van Tesla Advanced Automation Duitsland dat daar 1.000 banen moet gaan opleveren.

Over verdere uitbreiding van het fabrieksnetwerk in Europa maakt het bedrijf helaas nog niks bekend. Het blijft voorlopig bij de twee assemblagewerkplaatsen in Tilburg. Maar er zullen er ongetwijfeld nog een aantal bij gaan komen.