Aston Martin DBX wordt een 'gewone' SUV

SUV-liefhebbers konden de champagne al klaarzetten en de spaarrekening gaan aanvallen omdat de DBX in productie gaat. Minder feestelijk is dat hij wat gewoner wordt dan de concept car.

Aston Martin-baas Andy Palmer heeft bevestigd dat zijn bedrijf echt van plan is om de Aston SUV te gaan produceren. Het elektrische concept dat vorig jaar in Genève werd getoond gaat -zoals te verwachten- niet in dezelfde vorm in productie.

Het concept dat op de autosalon stond was een klassieke Aston Martin Coupé, maar dan hoger op de elektrisch aangedreven wielen. De kans dat de uiteindelijke versie vier deuren heeft is groot. Dan kunnen we de auto zetten tegen de achtergrond van de BMW X6 en de Mercedes GLE, maar dan in het gebied van het Bentley Bentayga prijskaartje en prestaties.

De fabrikant liet nog niet weten of de auto, net als de getoonde DBX, elektrische aandrijving krijgt of dat ze een van de meer standaardmotoren uit het rek gaan trekken. Gezien de batterijproblemen bij Aston lijkt een benzineverbrander een logische keuze.

Voor de onthulling moeten we nog een tijdje wachten: die staat in 2019 gepland. De auto moet in 2020 op de markt komen.