Jeremy Clarkson laat een roedel Priussen crashen

Vrijdag wordt de eerste uitzending van de The Grand Tour uitgezonden en daarom heeft Amazon de marketingmachine volgas aangezet. Slachtoffers van de campagne zijn een paar Toyota's Prius. Bye bye policor.

In Nederland moeten we het nog doen zonder legale Amazon Prime abonnementen, we zullen moeten wachten tot de eerste Torrents van het nieuwe programma van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May online komen. In de landen waar ze wel legaal kunnen kijken trekken de marketeers intussen hun paarse broeken aan en hun politieke correctheid zetten ze erbij uit. The Grand Tour gaat volledig Trump op de Toyota Prius in Engeland en Duitsland.

Londen werd vanochtend verrast met een Prius die tegen een brievenbus kapotgereden is. Het officiële Twitteraccount gaf natuurlijk meteen de schuld aan Captain Slow, James May.

Ook in Berlijn dook een Prius op die niet meer helemaal compleet is. De Prius is als een blindganger in de Duitse hoofdstad geland, of probeert uit een bunker te ontsnappen.

UPDATE Inmiddels maakt Los Angeles ook kennis met de vallende Prii

Uit de rest van de wereld hebben we nog geen guerrilla-marketing-beeld gezien, maar dat zal niet lang uitblijven. De reclamemensen sloegen de laatste week ook op internet toe met een lading filmpjes en geluidsfragmenten om ons vast op te warmen.