Jeremy Clarkson: bij Amazon zijn we van policor BBC af

Eindelijk is het hoge woord is eruit bij Jeremy Clarkson: de BBC is ruk. De cultuur bij het bedrijf is ziek en hij vindt Amazon veel beter.

De afgelopen maanden liet Jeremy Clarkson weinig los over zijn vertrek bij de BBC en daarmee het officieuze einde van Top Gear. Tot nu, in een interview met -wait for it - de BBC gaat Clarkson volledig medieval op de omroep. De managementcultuur deugt niet volgens de presentator: als ze een aflevering van Top Gear inleverden dan kwam er helemaal niks terug uit het Londense bastion van de Britse publieke omroep. Nu sturen ze een aflevering van The Grand Tour naar de Amerikanen en komt er meteen een belletje dat het totally awesome is.

De Britten durven niet toe te geven dat ze iets leuk vinden uit angst voor de Guardian (Engelse versie van de Azijnbode). Die weten overal wel iets racismofobisch of controversieels in te vinden. De veel rijkere Amerikanen zijn gewoon blij met het materiaal en het zal ze een worst wezen wat de krant ervan vindt, als het maar lekker verkoopt. Toch mooi, dat de oude Clarkson in de winter van zijn carriĆØre nooit meer op zijn woorden hoeft te letten.