'Autoverzekeringen duurder door minder bonnen'

De premies voor autoverzekeringen zullen volgend jaar door het dak gaan. Er vinden steeds meer aanrijdingen plaats en auto's zijn tegenwoordig complexer dan een spaceshuttle, dus reparaties worden ook steeds duurder.

De Telegraaf heeft wat commentaren van verzekeringsbobo's gecompileerd. Manmanman, de toekomst van verzekeringspremies is meer van dezelfde doom & gloom die we de afgelopen dagen hebben gehoord. Het. Wordt. Verschrikkelijk. Onder de streep komt het op het volgende neer: er gebeuren meer aanrijdingen, reparaties worden duurder en al dat geld moet ergens vandaan komen. Van verzekerden dus. 

Na enkele jaren van daling steeg het aantal aanrijdingen vorig jaar met vijftigduizend. Dat heeft vooral nare consequenties voor mensen die WA-verzekerd zijn (de meeste automobilisten), want bij vergelijkingssite Independer gaan ze ervan uit dat de prijsstijging voor die verzekeringscategorie komend jaar gemiddeld zo'n 31 procent gaat zijn. Dat komt neer op €144 per jaar. 

Maar nu komt het: volgens huisvriend Koos Spee zijn de hogere premies de schuld van onvoldoende handhaving. Als we hem goed begrijpen zijn bezuinigingen op politie en handhaving pennywise pound foolish, want de besparingen brengen kosten met zich mee. In dit geval hogere premies voor autoverzekeringen. Wij volgen zijn logica niet helemaal, want meer handhaving betekent meer bonnen en dat is ook duur. 

Enfin, verder wat vice-goon en oppertrol Feitsma zegt.