Ford: fuck you Donald Trump

Ford was de kop van Jut in Trumps verkiezingscampagne. Trump noemde het bedrijf, dat volgens hem Amerikaanse banen naar Mexico zou verplaatsen, als voorbeeld van een dey took er jerbs.

Nu zou NRC op basis van een verder onbekend onderzoek 'factchecken' dat Trump loog. Maar het is wel waar. Trump heeft gewoon gelijk. Maar elk gelijk kent zijn prijs. Want de good hombres die in Mexico een Ford in elkaar schroeven, zijn gewoon goedkoop. Van dat kostenvoordeel blijft weinig over als die machines de Amerikaanse grens moeten oversteken onder een importtarief van 35 procent. Dus hoewel Trump gelijk heeft, wordt het voor Amerikaanse consumenten duurder om producten uit het perfide buitenland aan te schaffen. 

Trump kiest voor de arbeider en Ford kiest voor de consument. En Ford kiest er ook voor om Donald Trump in zijn cojones te trappen. CEO Mark Fields erkent dat importtarieven een 'enorme impact' op de Amerikaanse economie zullen hebben, maar zegt niet van zins te zijn om de investeringen in Mexico terug te draaien of niet langer in Mexico te investeren.

Wij waarderen de moed van Ford, maar wij zijn niet volkomen blind voor de wetten van het grootkapitaal. Moed is een functie van winst. Dus als de importtarieven daadwerkelijk komen, weten we dat Ford pijn gaat lijden, de vraag is hoe lang het bedrijf zijn rechte rug dan nog kan betalen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecd77f69f2be', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });