Jaguar F-Pace is 's werelds beste vrouwenauto

De enige plek waar diversiteit tegenwoordig geen rol speelt, is op de kandidatenlijst van GroenLinks. Zelfs de auto-industrie is niet immuun. Er bestaat namelijk zoiets als de Women’s World Car of the Year. En dit jaar is die voor de Jaguar F-Pace.

De Jaguar F-Pace is commercieel gezien een van de beste dingen die Jaguar kon overkomen. Het merk kon de verkoopknaller wel gebruiken. En eerlijk is eerlijk: niet alleen commercieel is het een mooi product, ook esthetisch gooit de F-Pace ongewoon hoge ogen voor een SUV. 

Maar aan al het moois zit een schaduwkant. Zo is de F-Pace uitgeroepen tot Women's World Car of the Year 2016. Manmanman. Kijk, je hebt twee soort niet-mannen: vrouwen en wijven. Vrouwen zijn leuk, wijven gooien elkaar het liefst dood met dit soort nonsens-prijzen en reageren onder columns van Aaf met 'hahaha hilarisch, zo herkenbaajr'. De F-Pace heeft gewoon de Women's World Car of the Year niet verdiend. Het is het soort endorsement dat antimarketing is. 

Maar goed, Jaguar Land Rover zal er wel blij mee zijn, want bijna iedereen die werkzaam is in de PR-wereld denkt dat de diversiteitsbandwagon iets is waar je op moet springen. En JLR doet dat lekker. De XF won in 2009 tijdens de eerste editie van WereldWijvenBak, de Range Rover Evoque pakte de prijs in 2012 en dit jaar wint de F-Pace dus. 

De Jaguarbobo (v) die mocht reageren op de prijs vat het probleem onbewust maar heel precies samen: "Through customer clinics and data we ensured that we created a distinctive vehicle that would appeal to all lifestyles." Distinctive for all lifestyles. Iemand nog een one size fits all paarse broek?

Beeld: voor de vrouwtjes.