Amazon betaalde nog meer voor The Grand Tour dan wij dachten

Amazon-baas Jeff Bezos noemde de deal met Clarkson, Hammond en May om Top Gear te maken 'very, very, very expensive'. Niet heel vreemd, want er zoemt een bedrag rond van $160 miljoen rond. De werkelijke prijs is alleen nog hoger, claimt Netflix.

Toen bekend werd dat de boys Top Gear verlieten en voor Amazon een nieuwe show zouden gaan maken, dook al gauw een bedrag van $160 miljoen op. Dat cijfer is echter nooit bevestigd. En daar zit ruimte voor speculatie: kost The Grand Tour meer over minder?

Volgens Netflix kostte de show veel meer, echt veel meer. In een interview met Netflix content-eindbaas Ted Sarandos, weet The Telegraph hem te verleiden tot een schatting. Over de $160 miljoen: "That’s an under-reported number. It was about a quarter of a billion dollars". Holy flying fuckballs, nog eens honderd miljoen erbij.

Sarandos is bovendien niet de eerste de beste. Netflix biedt in grote delen van de wereld Top Gear en dus weet het bedrijf, naar eigen zeggen, beter dan anderen wat het trio en hun show waard zijn. Geen rare gedachte van Netflix, want The Grand Tour is nu al de meest gestreamde Amazon-show ooit, dus waardevol is het programma sowieso. Misschien is dat ook wel de reden waarom Netflix het uiteindelijk aflegde in een biedingenstrijd met Amazon; misschien had Netflix niet verwacht The Grand Tour voor veel minder dan een kwart miljard binnen te halen.