BMW kaapt mysterieuze lettercombinatie

De BMW-suffix CSL, 'Coupe Sport Leichtbau', is legendarisch. De lettercombinatie 'CS' is echter tamelijk mysterieus. Toch heeft BMW de term net vastgelegd als handelsmerk.

Wie CSL zegt, denkt onmiddellijk aan die geyle (?) M2 CSL of aan het eindeloze erfgoed dat achter die lettercombinatie schuilgaat. Maar je moet wel een tamelijke BMW-nerd zijn als je onmiddellijk beeld hebt bij een BMW CS. In 2007 presenteerde BMW een CS Concept (beeld boven). Het zou de basis voor een Gran Turismo-achtige creatie moeten zijn, maar dat project werd geschrapt. De 6 serie Gran Coupé lijkt er nog het meest op. 

Er bleven op de 5 en 7 serie ook wat uiterlijkheden van de CS hangen, maar een volwaardige auto werd het concept nooit. Wellicht dat dat verandert nu BMW AG alle M-varianten, van de M1 tot en met de M8, heeft geregistreerd met een CS-toevoeging. BMW M8 CS, alleen de naam doet ons al sidderen. 

Dat komt doordat we ons ineens nog een CS herinneren, de E9, de 'New Six CS'. Een prachtige en sportieve grand tourer die gebouwd werd tussen 1968 en 1975 en vele racesuccessen boekte. Met die oer-CS was BMW's naam als merk van sportieve luxewagens gevestigd. Klein nieuws over een het registreren van een paar letters, zou weleens heel grote betekenis kunnen hebben. Laat maar komen, die moderne CS-incarnaties.