Dit is de eerste gecrashte Bugatti Chiron

We hielden een slag om de arm, maar dit is geen fotofuck. Dit is de eerste gecrashte Chiron waar beeld van is.

Goed, nu weten we ook hoe antiglamour eruit. Gij zult wederkeren tot as en hangend aan groot materieel. Deze foto is genomen in Wolfsburg, bekend van het Volkswagen-hoofdkwartier. Het is bijna moderne kunst: een ongeluk ter waarde van €2,9 miljoen en pijnlijk om te zien.

De waarschijnlijkheid van hoax is sterk in deze. Het internet is natuurlijk bedoeld voor hoaxen en kattenfilmpjes, dus goed mogelijk dat iemand hier zijn hele vrije zaterdag voor heeft opgeofferd. Maar neen, dit is echt. Bugatti heeft het bevestigd: "De bestuurder was helaas enigszins onopmerkzaam, waardoor de auto in de sloot langs de weg belandde. Gelukkig raakte niemand gewond."

Dat is ook het understatement van de eeuw. Sterker nog: we zouden durven wedden dat de bestuurder liever een gebroken arm had gehad dan dat zijn Bugatti - zie het loshangende gedeelte onder de neus en het feit dat-ie überhaupt weggesleept moet worden - in de prak zat. Geluk bij een ongeluk is dat het haast onmogelijk is om een Chiron total loss te rijden. Dus qua 'one down, 500 to go' valt het allemaal wel mee.

Instant nazorg: reeks foto's van Chirons in mint condition.