Aanschouw, het nieuwe boegbeeld van Volkswagen

De Phaeton is overleden en de CC (u weet wel, de Passat met coupélijn) is niet meer leverbaar. Ofwel, de Duitsers zitten even zonder vaandeldrager. Deze vierdeurs coupé neemt dat stokje straks over.

Het nieuwe model gaat Arteon heten en moet de leegte die de CC achterlaat (voelt u hem ook?) vanaf volgend jaar zomer opvullen. De presentatie van de Arteon is op de autosalon in Genève en tot die tijd kunnen we er eigenlijk weinig over zeggen, want we hebben alleen wat schetsbeeld. Waar wél uit te herleiden valt dat hier het nieuwe familiesmoelwerk van VW staat. Verder hebben we vier stijlloze portieren, een grille die doorloopt tot in de luchtunits, en een fastbackachterkantje. Of dit mooi gaat worden? Als de lijn van de Phaeton en de CC wordt vastgehouden, dan wordt het natuurlijk gewoon weer een ingetogen designsucces. 

Naast het nieuwe design toont ook de naam een nieuwe richting voor VW: het achtervoegsel -eon gaat duiden op de premium-modellen. Ja, VW gaat premium, waarmee Skoda straks de échte volkswagens levert.