Lobbyende Prins Bernhard: 'Nederlandse F1-race in 2020'

Damn it. Dachten we even klaar te zijn met alle megalomane en onrealistische plannen omtrent een F1-race op Nederlandse bodem, gooit de eigenaar van Circuit Park Zandvoort zelf motorolie op het vuur.

Chapman Andretti partners, één van de bedrijven van Prins Bernhard, is sinds februari 2016 eigenaar van Circuit Park Zandvoort. U weet wel, het olijke circuit aan het einde van een doodlopende weg waar amper parkeerplek is. Heden ten dagen compleet ongeschikt voor het hosten van een F1-weekend, al was het maar vanwege het racehatend gemeentebestuur. Toch lijkt de prins - zelf actief in Racing Team Holland - er op gebrand om het circuit toch weer op de racekalender te krijgen. 

Op het FIA Price Giving Gala (daar waar Nico vanmiddag een mic drop deed) stond Bernhard te keuvelen met Bernie Ecclestone. Weten we dankzij zijn Instagram-post, die voorzien was van de weinig cryptische hashtags #formula1 #circuitparkzandvoort #fia #pricegiving2016 #f1 #f12020 #nl. Waar Telesport op zijn beurt weer van maakt: 'Prins Bernhard werkt aan Grand Prix in Nederland' Jup, dat geloven we best. Immers, Max Verstappen in een kampioenswagen door de Tarzanbocht zien vliegen = sportmoment van de eeuw. Maar erg realistisch is het niet, aangezien zelfs onze oosterburen hun Grand Prix niet weten te behouden. En daar werkt de infrastructuur wel. Aan de andere kant: Duitsland heeft ook geen Max Verstappen...

Foto: Jacky Ickx, Zandvoort, 1970.