Ferrari doet weer speciaaltje voor superrijke klant

Voor sommigen is een standaard Ferrari veel te gewoon, die heeft de buurman ook al. Voor hen hebben de Italianen de afdeling Special Projects en die hebben weer wat moois geleverd: de Ferrari SP275 RW Competizione.

Het speciale model SP275 RW Competizione is gemaakt voor de blijkbaar extreem succesvolle tandarts Dr. Rick Workman uit Florida. De auto brengt een hommage aan de Ferrari 275 GTB/C uit 1964. Dat topstuk uit de geschiedenis van het Italiaanse merk is in handen van Preston Henn en is volgens specialisten tussen de $75 en $100 miljoen waard. 

De ontwikkelaars van Ferrari Special Projects deden er twee jaar over om de auto te maken en hij wijkt behoorlijk af van het origineel. We zien een gladde zijkant met achter de voorwielen vier luchtgleuven en achter de achterwielen drie van die gaten. In de motorkap zitten in tegenstelling tot de F12tdf juist weer geen gaten. Verder heeft de auto een wat kleinere grille die doet denken aan het front van de California T. De lak is geel met hele fijne metallicdeeltjes erin en de koolstofelementen hebben een blauwe gloed over zich. 

Het heeft er alle schijn van dat de monteurs wel een F12tdf als uitgangspunt hebben genomen voor de SP275, maar het is niet bekend of er nog extra techniek of power aan de motor is toegevoegd. Over de prijs van het ding is ook niets bekend, maar reken op meer dan $3 miljoen, dat is een beetje het bedrag dat je normaal gesproken nodig hebt om de technici├źns uit hun middagslaapje te wekken.