Duitse media: zoon Michael Schumacher naar Mercedes

De stoelendans in de Formule 1 is compleet nu Nico Rosberg zijn onmiddellijke vertrek heeft aangekondigd. Reden om eens op externe signalen te letten. Waarom liep Michael Schumachers zoon Mick ineens met een Mercedes F1-jack in Sindelfingen rond?

Op zaterdag vierde Mercedes een grootschalig kampioenschapsfeest bij de fabriek in Sindelfingen. Hebben ze natuurlijk verdiend, en na de aankondiging van vrijdagmiddag waren alle ogen gericht op Nico Rosberg. Op de achtergrond was er echter nog iets opvallends te zien, een ander zoontje dat zijn vader wil opvolgen.

Het begint er een beetje op te lijken dat je alleen nog kans hebt om in de Formule 1 te komen als je vader heel erg rijk is, of als je vader vroeger de Formule 1 heeft bereikt. In het geval van Mick Schumacher hebben zowel pa Michael als oom Ralf de hoogste divisie van de autosport bereikt, met de racing pedigree moet het goed zitten. De geruchten worden op gang geholpen door de outfit die Mick droeg bij het Motorsport meets Sindelfingen kampioenschapsevent dat afgelopen zaterdag nabij Stuttgart werd gehouden. Schumi Junior droeg er niet de jas van zijn eigen Prema Formule 3-team, maar een exemplaar van het Formule 1-team van Mercedes.

De kans dat de jonge Schumacher volgend jaar Formule 1 rijdt is ongeveer 0,1%. Sinds Max Verstappens debuut is de leeftijd om in te stappen in de klasse opgetrokken naar minimaal achttien jaar en Mick is bij de start van het nieuwe seizoen net vier dagen 18, dan moet hij wel heel snel zijn superlicentie-test doen. De jaskeuze kan er wel op duiden dat Pascal Wehrlein inderdaad het stoeltje van Rosberg in gaat nemen. Daarmee komt zijn plaats vrij in het F1 Juniorteam van Mercedes, kan de Schumacherdynastie weer vooruit.