In 2004 en 2006 pakte Donkervoort het ronderecord voor productieauto's op de Nordschleife van de Nürburgring. Dat was altijd al een dingetje bij autofabrikanten, maar de afgelopen jaren is het een flink onderdeel van de ontwikkeling van een nieuwe supercar geworden. De Nederlanders willen weer meedoen aan de recordrace en hebben daarom de D8 opnieuw uitgevonden. Het bedrijf juicht over het motormanagement van de Audi 2,5L R5 TFSI waardoor de prestaties verbeterd zijn, maar hoeveel het vermogen is - of is toegenomen - dat zeggen ze er niet bij.
Verbazingwekkend genoeg hebben ze het ook voor elkaar gekregen om de auto een nog lagere luchtweerstand (-20%) mee te geven, vrij speciaal voor wat in essentie een pijl met wielen is. Nog extremer is het feit dat het monster voor het eerst downforce genereert. Er zit een volledig vlakke koolstof bodemplaat onder en op allerlei plaatsen zijn vinnetjes en spoilers toegevoegd. Die aerodynamische trucs leveren 50 kilo downforce op iedere as op. Bij elkaar leveren de wijzigingen volgens Donkervoort zowel een betere stabiliteit als een hogere topsnelheid op.
Helemaal trots zijn de Flevolanders op hun zelfbedachte techniek om koolstofdelen te fabriceren. Die X-Core methode is blijkbaar zo vernieuwend en interessant dat ook andere producenten aankloppen om hem te kunnen gaan gebruiken. In de D8 wordt het koolstof zo min mogelijk afgedekt met verf en andere verhullingsmiddelen, maar er is ook een serie van 15 exemplaren die als Bare Naked Carbon Edition wordt verkocht. Inderdaad met nakend koolstof. Verder worden er 40 'gewone' D8 GTO-RS'en gemaakt en nog tien exemplaren van de Race Edition die door niet-streetlegal onderdelen helemaal klaar is voor gebruik op het circuit. Van de totale productie van 65 stuks zijn er inmiddels 42 verkocht. Wie deze maand nog met €198.613,73 naar Donkervoort rent moet alsnog tot januari 2018 wachten voordat de acceleratieduivel voor de deur staat.