Mercedes wil Valtteri Bottas in wagen Nico Rosberg

Het is alle hens aan dek om het tweede stoeltje van het Mercedes Formule 1 team te vullen na het vertrek van wereldkampioen Nico Rosberg. De Duitsers proberen Valtteri Bottas los te weken bij Williams, maar die zien dat niet zitten.

Mercedes heeft volgens de BBC een transferbod uitgebracht op Valtteri Bottas. Na het plotselinge afscheid van Nico Rosberg zit de ploeg met een niet bestuurde auto. Toto Wolff ziet de Finse coureur het liefst komen als ervaren collega voor Lewis Hamilton.

Het bod zou ongeveer €10 miljoen groot zijn en betaald worden als korting op de motoren, die Williams van Mercedes koopt. In voetbaltermen is het een lage transfersom, maar het vertegenwoordigt meer dan de helft van de totale rekening voor de motoren. Frank en Claire Williams hebben het aanbod naar verluidt afgewezen.

Om de deal wat te verbeteren biedt Mercedes ook meteen een vervangende coureur aan: Pascal Wehrlein. Dat zou betekenen dat de Britten met twee jonkies in de auto moeten rondrijden. Williams' tweede auto wordt bestuurd door rookie Lance Stroll, terwijl Wehrlein nog maar een jaar ervaring in de Formule 1 heeft. Dat laatste is ook de reden dat het erk van de ster de Duitser liever niet zelf inzet als coureur.

Ook achter de schermen wordt er trouwens flink geschoven met de stoelen: Mercedes' technische baas Paddy Lowe blijkt over te stappen naar Williams. De zilveren pijl heeft daarop James Allison bij Ferrari weggekaapt.