Lamborghini en Ferrari sterven in Londen

Twee tonnenklappers binnen 24 uur. Eerst een Ferrari 458 Speciale en een paar uur later Lamborghini Aventador SV binnen hetzelfde postcodegebied kortgereden. In Londen is het bijna net zo normaal als liquidaties in Amsterdam zijn.

Voor het betere supercarspotten moet je al jaren in Londen zijn, maar met die superkrachten komt ook verantwoordelijkheid kijken. Daar hebben de eigenaars nog nooit van gehoord. De een na de ander rijdt zijn auto aan puin.

Op maandagmorgen was het eerst de beurt aan een Ferrari 458 Speciale om problemen te maken in Londen. Op de bochtige weg bij Battersea Power Station verloor de wannabe-coureur de macht over het stuur en reed in op een groepje scholieren. De kinders waren op weg naar het kerstfeest van school toen ze geschept werden. De Ferrari was aan het racen tegen een Range Rover. Diepe zucht, waarom zou je racen tegen een vrachtwagen? Ondanks de keramische remmen rijdt de bestuurder met een noodvaart tegen de tieners aan, waarbij er eentje een meter of twintig gelanceerd wordt en over een hoog hek vliegt. Daarmee is de ellende voor de jongen nog niet afgelopen: hij vliegt door de achterruit van een Toyota Corolla die aan het einde van zijn vluchtpad geparkeerd staat. Zeven jongeren worden uiteindelijk door ambulances in het ziekenhuis afgeleverd, waar er nu nog steeds twee behandeld worden. Gelukkig had de bestuurder wel het verstand om te stoppen en daardoor kon de politie hem ter plekke aanhouden.

Maandagavond was er weer een idioot in een supercar die niet begrijpt dat de stad geen plaats voor een wedstrijd piemelmeten is. Hij ramt zijn Lamborghini Aventador SV achterin twee wagens. Hoewel de Lamborghini er redelijk intact uitziet moet de klap flink geweest zijn: de airbags zijn geploft, maar opvallender nog is dat de rollbars uitgeschoten zijn. Dat betekent dat de veiligheidssystemen van de auto dachten dat de auto over de kop zou gaan slaan, wat er toch op duidt dat het met een flinke vaart mis is gegaan. De chauffeur was een twintigjarig heerschap van Aziatische komaf die in Londen studeert. Meneer moet wel trots geweest zijn op zijn matzwarte Lambo aangezien hij er vanity plates op had met THE 84T. Zijn rijderskunsten benaderen die van Batman in ieder geval niet, al weet die zijn auto's ook consequent te crashen.