Gevonden! De lelijkste S-Klasse ter wereld

De Mercedes S600 Royale dook vorig jaar op in Los Angeles bij Galpin Auto Sports. Vervolgens verdween het ding weer van internet en ergens in de grootheid van de westelijke VS om van de zomer in Monaco op te duiken. Inmiddels is de auto weer terug.

Op zich heeft Mercedes met de huidige S-Klasse (W222) een prima auto weten af te leveren. Groot en toch vrij elegant. Voor sommigen is hij wat nietszeggend of te klein. Kun je altijd nog de Maybach-versie of een extralange Pullman voor de deur zetten. Als ook dat niet genoeg is dan moet je naar een coachbuilder om uitgebreide plastische chirurgie toe te passen.

Een inwoner van Beverly Hills of omstreken liet zijn koetsbouwer helemaal Marijke Helwegen gaan op een S600 en het resultaat is de S600 Royale. Maar welke koning zou er in zo'n wanstaltige machine rond gaan rijden?

Als basis zou een S600L gebruikt zijn, al wordt ook gespeculeerd dat het chassis van een Bentley afkomstig is. Dat laatste lijkt wat overdreven, gezien de onderkanten van de deuren redelijk overeenkomen met die van een verlengde S-Klasse. De neus heeft niets meer te maken met een 'normale' S. De verlichting is getransplanteerd uit een SLS AMG en de grille lijkt uit een Mercedes uit de jaren vijftig te zijn gekopieerd. Aan de achterzijde zijn de achterlichten van de SLS ingebouwd. 

In de motorkap en in de zijpanelen zijn grote luchtuitlaten geknipt die aangekleed zijn met de roosters die ook aan de SLS doen denken. De royale mafkees heeft geprobeerd om een S-Klasse in een SLS te stoppen. Echt geslaagd lijkt de poging niet, maar het is wel een uniek ding. Wat we de bouwers wel moeten nageven is dat de uitvoering van het minder geslaagde ontwerp wel foutloos is gedaan.