Tesla gaat laadpaalmisbruik aan banden leggen: €0,35 boete!

De Superchargers van Tesla vormen inmiddels een briljant netwerk van stopcontacten waar Model S/X-rijders in recordtempo stroom kunnen tappen. Maar wie de laadplekken onnodig claimt, krijgt voortaan het incassobureau van Elon op zijn dak.

Zoals we laatst al riepen: een problematisch aantal mensen plugt hun Model S/X aan de Supercharger en laat de auto daar doodleuk een nacht staan. Terwijl bij iedere Tesla-laadplek (acht in Nederland) een bord hangt met het redelijke verzoek niet langer dan 30 minuten te blijven staan. Oh Elon, en je geloof in de goedheid van mensen. Zulks werkt natuurlijk niet

Daarom heeft het bedrijf maatregelen aangekondigd. Zodra een Tesla is volgeladen, krijgt de eigenaar per Tesla-app bericht dat zijn auto ontkoppelt dient te worden. Binnen vijf minuten, anders wordt er een fee van 0,35 cent per minuut in rekening gebracht, dat bij het volgende bezoek aan een Tesla Service Center moet worden afgerekend. Iets dat Tesla naar eigen zeggen niet om het geld doet, maar om de bruikbaarheid van de Superchargers te vergroten (lees: de hoggers op te laten donderen.) Tesla:

"We envision a future where cars move themselves once fully charged, enhancing network efficiency and the customer experience even further. Until then, we ask that vehicles be moved from the Supercharger once fully charged. [...] If the car is moved within 5 minutes, the fee is waived. To be clear, this change is purely about increasing customer happiness and we hope to never make any money from it."

In de toekomst voorziet Tesla dus dat volgeladen auto's volautomatisch bij het oplaadpunt wegzoeven, zoals reeds voorspeld door onze Nostrafeitsma. Tot die tijd: betalen bij overtreding. 

PS. Klagen bij @elonmusk werkt.