Faptastisch! Ford GT voor het eerst gebouwd

Net op tijd voor de Kerstman heeft Ford de eerste paar straatversies van de GT af. Auto nummertje 1 is natuurlijk voor meneer Ford zelf, maar zo te zien staan er al een paar klantenauto's klaar voor levering.

Geheel tegen de traditie van Ford wordt de GT niet op een lopende band gebouwd, maar in een speciale kleinschalige productiehal in Multimatic. Wel geheel in lijn met de laatste tradities van Ford ligt dat niet de VS, maar erbuiten: in Ontario, Canada. Laat The Donald het maar niet horen.

De -inmiddels- 1.000 geplande Ford GT's zullen met een snelheid van ongeveer één per dag uit de fabriek gaan rollen. Kopers met een hoog wachtnummer zullen daarom nog een flinke tijd naar een lege plek in hun garage moeten kijken.

Achterin de GT ligt eens niet de V8 die je bij een Amerikaan verwacht en die zelfs een 'ordinaire' Mustang meekrijgt. Ford is zelfs in hun supercar aan het ecoboosten geslagen: er zit een 3,5 liter EcoBoost V6 in. De belofte is overigens wel dat die motor meer dan 600 pk levert.

Update. Nu ook met video!