Bieden maar. Lamborghini Miura P400 SV op de veiling

De Lamborghini oer-supercar uit de tijd dat Lamborghini's nog echt krankzinnig mooie wagens waren is de Miura. In Arizona komt binnenkort een exemplaar in concoursconditie ter veiling. Enige foutje: hij is Ferrari-rood.

De eerste twee modellen van Lamborghini waren opperversies van granturismo's. In 1966 kwam de Miura in een totaal nieuw marktsegment: de supercar. Het was de eerste Lambo met een motor achter de chauffeur. De 3,9 liter V12 ligt overdwars, vlak voor de achteras.

Dit exemplaar rolde in december 1971 de fabriek uit en zag er toen identiek uit aan het ding dat nu geveild gaat worden. Rode lak (Rosso Corsa) met een blauw interieur. De gouden wielen en gouden spatborden zijn een mooi detail. De SV-versie is de laatste variant waarin de Miura geleverd werd. Het model heeft dan allerlei verbeteringen ondergaan waardoor hij beter stuurt en betrouwbaarder rijdt. Ook zitten er grotere Weber carburateurs in en andere kleptiming, waardoor de auto bij lage toeren al beter reed. 

In de afgelopen decennia is de auto altijd in handen geweest van liefhebbers en dat is te zien: het is een plaatje. RM Auctions geeft schatting van de prijs die de auto gaat opbrengen, maar een soortgelijk exemplaar ging vorig jaar voor $2,5 miljoen van de hand op een veiling.