Leonardo DiCaprio wordt Chinese autoverkoper

Nee, dit is geen filmnieuws. DiCaprio kruipt niet in de huid van een autoverkopende takeorderprease, maar wordt ambassadeur voor het Chinese BYD.

BYD is best een verdrietig automerk. Wie denkt dat Kia's zo heten omdat ze de voorbode van een TIA zijn, moet echt eens een BYD bestuderen. Even aantrekkelijk als de naam, zullen we maar zeggen. Maar BYD is wel de marktleider in China op het gebied van (semi-)elektrische auto's. BYD is soortvan Chinees Tesla, alleen groter.

En dat is waar één van Hollywoods beste acteurs en allround mooiboy om de hoek komt kijken. DiCaprio was al de trotse bezitter van 92 Prii, dus groene credentials heeft-ie. Hoewel, door een recent schandaaltje met een corrupt investeringsfonds heeft hij ietwat moeten interen op zijn deugkrediet.

DiCaprio's nieuwe ambassadeursbaantje is daardoor een win-winsituatie: BYD een leuk gezicht bij hun onooglijke schepsels en DiCaprio is weer verzekerd van linksdraaiende slakkensporen. Verder is het helaas volkomen onduidelijk wat EcoLeo precies gaat doen buiten het vasthouden van verpakkingen met miniatuurtreintjes.