Hamilton geeft toe dat de sfeer bij Mercedes verrot was

Na Rosbergs onverwachte pensioen, geeft Lewis Hamilton in vrij onomwonden bewoordingen toe dat het bij Mercedes achter de schermen net zo fucked up was als de rest van de wereld allang wist.

Volgens Lewis Hamilton, die het wereldkampioenschap gekaapt zag worden door zijn Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg, was het allemaal tyfus kut kloten binnen het team. Of, zoals dat in bedektere termen heet, 'er hebben zich aparte en ongemakkelijke dingen  voorgedaan'. Juist, dan weet een normaal mens genoeg.

Hamilton kwam vijf punten tekort voor de wereldtitel, een titel die zijn vierde zou worden. Dus werd Rosberg het. Terwijl Sportman van het Jaar Max de GP van Spanje pakt, maken Hamilton en Rosberg achter hem elkaar het leven zuur. In Oostenrijk rijdt Hamilton de vleugel van Rosberg eraf / gooit Rosberg de deur te fanatiek dicht. Allround gezeik in ieder geval.  

Extra dikke vaagkwoot van Lewis Hamilton: "Er zijn momenten geweest die wat vreemd aanvoelden. Er zijn wat ongemakkelijke scenario's geweest. Maar dat had ik kunnen verwachten. Het hoort bij het territorium wanneer je al enige tijd aan de top staat. Wanneer de titelstrijd zich toespitst op twee stalgenoten, kom je als team automatisch in een listige situatie terecht. Maar waar je niet aan ten onder gaat, daar word je alleen maar sterker van. What doesn't kill you only makes you stronger. Door al die ervaringen leer je een hoop over verschillende karakters en ook over jezelf."  

Wie tussen de regels door kan lezen, merkt dat Nietzsche de enige Duitser is die Hamilton kan luchten. Rosberg en zijn 'karakter' zijn in ieder geval geen vriendjes van de Brit.