Veiling: tijd om DeTomaso wat meer liefde te geven

Een stuk Amerikaans-Italiaanse historie kopen voor iets meer dan $50.000 kan door te bieden op deze De Tomaso Pantera. Italiaans van buiten, maar met een Ford erin om ervoor te zorgen dat je niet dagelijks op de vluchtstrook staat.

Amerikanen vinden de spatie tussen De en Tomaso maar moeilijk, het automerk heet in de States daarom DeTomaso, terwijl de oprichter toch echt Alejandro de Tomaso heette. Laten we het hier daarom Europees houden en vermelden dat er een De Tomaso Pantera te koop staat in Californië. 

Deze Pantera uit 1972 heeft 48.272 mijl (77669 km) op zijn klok staan, de veilingmeester merkt daarbij op dat dat de meterstand is en geeft geen garantie dat het ding niet is teruggedraaid. De laatste eigenaar reed er in de twaalf jaar dat hij de wagen had maar 120 mijl mee, maar liet hem wel dit voorjaar van kleur veranderen. De originele gele lak is daarbij vervangen door zwarte verf. Gevolg van die schennispleging is dat de lelijke plastic bumpers nu niet meer zo erg afsteken tegen de lak en wat minder detonerend in het design zijn geworden.

Tijdens de restauratie werd ook de 5,7 liter Ford V8 onder handen genomen en werden de carburateurs gereviseerd. De motor en de vijfversnellings handbak horen origineel bij deze auto. Minder origineel is het stuurwiel en het zonnedak dat door de Ford-dealer werd ingebouwd.

Wie nu snel (de veiling sluit morgen) boven de $50.000 (€47.838) biedt kan de auto naar Europa laten komen. Dat is een schijntje om een stukje geschiedenis van meer dan veertig jaar oud in de garage te zetten. Ondanks dat er een Ford schuilt onder het Italiaanse koetswerk, zou een De Tomaso toch wel wat meer mogen kosten toch?

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f3460029f9dc', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });