Volkswagen maakt e-Golf een serieuze optie

Meer bereik, meer power en minder bijtelling in de verpakking van een VW Golf, dus je rijdt niet in een of ander veredeld golfkarretje. Vandaag plakt Volkswagen eindelijk het prijskaartje op de auto waarmee ze vol in de aanval gaan. Elektropower!

De nieuwe bijtellingsregels dicteren dat een elektrische leaseauto maar 4% bijtelling krijgt. Vergeet de plugin-hybrides en kies of voor lekker accuzoeven, of voor gasguzzlen. Volkswagen wil je helpen bij het kiezen. De kale fiscale prijs van €37.900 voor de nieuwe e-Golf maakt het in ieder geval erg interessant om over te stappen op batterijen. Inclusief alle belastingen en rijklaarmaakkosten krijg je de e-Golf mee voor €38.970

Volkswagen claimt dat de auto 300 kilometer ver komt met een volle accu. Voorlopig moeten we er van uitgaan dat ze daarbij redelijk de waarheid spreken en dat ze al genoeg bad publicity hebben gehad rondom het Dieselgateschandaal, om nu niet meer te sjoemelen. Niet alleen is 300 kilometer bereik voor een auto die voornamelijk in Nederland rijdt meer dan voldoende, ook het feit dat de accu's bij een snellader in een uurtje weer 80% vol zitten, telt mee. Het betekent dat je ervoor moet zorgen dat alle afspraken minimaal een uur duren om nooit met te weinig prik te zitten (en je moet naast een snellader afspreken). Realistisch zal er een bereik van 200 tot 240 km wel haalbaar moeten zijn, in ieder geval genoeg om van Zoetermeer mee naar Kampen te rijden.

De motor levert 100 kW/136 pk en dat zorgt ervoor dat hij binnen 10 seconden op de 100 km/h zit. Kun je beter niet doen, het maakt je bereik een stuk minder. Een gewone straatlader laadt het hele batterijenpakket in zes uur op.