Vijf landelijke huizen voor Petrolheads

Wie de hobby 'auto's kopen' goed beoefent zit al snel met het probleem waar men de vierwielers moet laten. Suggestie: trek dus de stad uit. Om het wat makkelijker te maken zochten we stad en land af voor hutten met voldoende parkeerruimte.

Je autoverzameling laat je niet zo maar voor de deur staan als je van je wagens houdt. Je kunt gewoon wat ruimte huren in een parkeergarage in de buurt en daar je heilige koeien onder een lapje bewaren. Nadeel is dat er ook anderen komen, een krasje is daardoor snel gemaakt. De tweede oplossing is een eigen garage of bedrijfspand aanschaffen of huren. Prima oplossing voor als je echt grootschalig inkopen doet op de veilingen van deze wereld. Nadeel: je heilige koeien staan dan niet om de hoek, tenzij je op een bedrijfsterrein wilt wonen. Deze week bleek weer eens dat wonen op het platteland steeds minder populair wordt, terwijl daar echt genoeg te vinden is.

Idealiter rij je je huis in met auto en al en loop je zo naar de woonkamer. Kan gewoon in Nederland, het verdient wel aanbeveling om net de Staatsloterij te hebben gewonnen, de parkeerruimte kost meer dan een straatvergunning in Amsterdam of Utrecht. Daarnaast helpt het als je een beetje fantasie hebt om de interieurs van de huizen weg te denken.

Het hele huis is leuk om erbij te krijgen, maar het draait toch voornamelijk om de etalagegarage waar je je autospeelgoed kwijt kunt. De huidige eigenaar heeft er zijn M3, Golf GTE en een aantal Ferrari's gestald. De auto's rij je drive-in-stijl naar binnen, wat niet geheel vreemd is: de bouwer/eigenaar heeft een stuk of acht McDonald's-franchises. Of Blaricum volgens de officiële normen tot het platteland gerekend mag worden, dat valt te betwijfelen. Toch is de omgeving van het huis verdacht groen.

Uitzicht op zee, een inpandig zwembad, een sauna. Tja het verbleekt allemaal beetje bij de beste feature van dit pand in Noordwijk: een draaiplateau voor je auto. Daarnaast biedt de parkeerkelder met zijn 192 vierkante meter ruimte een een flinke verzameling voertuigen. Wat nog wel het vermelden waard is over het bubbelbad is dat er zelfs daar een motor met 4 pk in zit, dat moet vast te tunen zijn als je echt wil. En we kunnen wederom twisten over het plattelandsige karakter van Noordwijk, in ieder geval wonen de overburen verdomd ver weg.

Yeah, eindelijk een stuk platteland waar niemand over zal twisten, dit huis heeft eigen akkers. De gruwelijke gigantischheid van dit landgoed maakt het eigenlijk spotgoedkoop. Er liggen namelijk drie villa's op het terrein. Een ervan heeft op zichzelf al plek voor genoeg auto's en directe toegang tot de keuken. Maar beter is het om een van de twee andere huizen te offeren en om te bouwen tot parkeervilla. Je yountimers en supercars verdienen toch ook een landhuis? Een zwembad konden we niet vinden op de omschrijving, maar daar staat tegenover dat je een meer (ven) bij het huis koopt.

Een huis met ruimte voor twintig auto's klinkt als te mooi om waar te zijn . Het lijkt er wel op dat het dat ook is, op de foto zet de verkoper er twee Mini's in. Ja, daar kan iedereen er twintig van in zijn keuken kwijt. Toch is ook de rest van de villa niet vervelend om te bezitten. Je kunt er immers ook een boot voor de deur leggen.

Dit huis valt op door zijn enorme glasoppervlakken en ook de de belachelijke hoeveelheid ruimte die er is om buiten auto's te kunnen stallen. De reusachtige oprit biedt toegang tot een garage waar zes auto's in passen. Naast auto's kun je ook je botenhobby uitleven bij dit huis.

Geen mooi beeld van de garage, maar toch genoemd in het overzicht: dit huis heeft namelijk een autolift. Tja, wat wil je nog meer hebben in het centrum van de Hofstad? In de garage is 140 vierkante meter ruimte om auto's te parkeren. Of je zet er als de huidige eigenaar een dj set neer. Wij adviseren daarentegen om de ruimte te benutten als stalling van kostbaar blik.