KOOP: Alpina B12 Li voor €31.000

Voor degenen die normale BMW's te simpel vinden is er al jaren Alpina. Waar een normale Bimmer duur is, kost een Alpina helemaal veel. Tenzij hij een jaartje of wat oud is, zoals deze B12 Li verlengde Siebener.

Met bouwjaar 2000 is deze Alpina er een van na de facelift van de E38, toch al een van de beste 7 Series die BMW ooit afleverde. Het model was zelfs goed genoeg voor James Bond in Tomorrow Never Dies, toen hij even uitgekeken was op zijn Aston Martins. De E38 is Understated en toch aanwezig, helemaal in Alpina-uitdossing. Deze B12 Li is gelukkig ook voorzien van de goudkleurige striping die aan iedereen duidelijk maakt dat dit geen ordinair zeventje is. De V12 van 5646 cc levert 388 pk en kon de auto tot een formidabele 291 kilometer per uur voortdenderen over de Autobahn. Of hij dat nu nog steeds kan is de vraag, maar het blijft een heerlijk monster. En voor de prijs kan je je er bijna geen buil aan vallen. Als de motor het heeft begeven, parkeer je de auto - met 116 duizend kilometer op de klok - in je stalling en wacht je totdat de prijs door het dak gaat. Er zijn er maar 59 van gemaakt en het is een Alpina dus die dingen worden gegarandeerd (niet door ons gegarandeerd) veel meer waard.

Het enige nadeel dat we zo aan de auto kunnen vinden zijn de ontzettend lelijke windflappers boven de ramen. Ja, je haalt ze er natuurlijk zo af, en je kunt ze misschien inzetten bij het afdingen. De dingen hebben wel een handige functie voor kopers van criminelere aard: tijdens een drive-by shooting gaat je haar in ieder geval niet in de war.

De verkoper - waarvan we geen idee hebben of 'ie betrouwbare handelswaar aanbied overigens - prijst de auto ook aan vanwege het getinte privacy glass: je kunt je schoonmoeder op de extreem ruime achterbank van de verlengde Alpina zetten en niemand zal haar zien. Hoef je je niet voor je familie te schamen.