Verkocht bij Domeinen: Mercedes CLS Brabus 850

Vermoedelijk van een oud drugsdealertje geweest. In beslag genomen en alweer afgehamerd, maar ziet er netjes uit. En al dat onvervalste rijplezier ging voor een heel zacht prijsje van de hand.

Domeinen Roerende Zaken, u kent het wel. Waar in beslag genomen goederen weer worden teruggegeven aan de samenleving. Ja, 'geven' is nauwelijks te sterk uitgedrukt want bovenstaande CLS Brabus 850 veranderde voor  31.889 euro van eigenaar. En dat voor een keurige tweedehands met iets meer dan een ton op de teller en een APK tot oktober 2017. 

Er zijn wel een paar nuances. Deze Brabus produceert, wat de badge op de achterklep ook zegt, geen 850 pk. Dit specifieke model is meer Brabus bodykit dan Brabus motor. Het echte Brabuswerk is gereserveerd voor het topmodel, de CLS 63 en ander mooi spul. Deze 500 zal dan ook eerder rond de vierhonderd pk produceren dan het dubbele.

Voorts moet er nog vijftien procent opgeld betaald worden, net als 21 procent BTW. Er komt dus nog ongeveer 10K bovenop de afgehamerde prijs. Geen probleem, want het is betalen aan de poort en niemand die vraagt waar je geld vandaan komt. Wat dus kan betekenen dat de vorige eigenaar inmiddels weer vrolijk rondrijdt in zijn eigen auto.