Ferrari rolt de rode loper uit voor Mick Schumacher

Niet alleen Mercedes wil de zoon van Michael Schumacher binnenloodsen als toekomstig Formule 1 coureur. Ook die andere voormalig werkgever van senior heeft de deuren wijd open staan voor de jonge Duitser. Ferrari staat klaar om Mick te omhelzen.

Toen Nico Rosberg opstapte bij Mercedes ging onmiddellijk het gerucht dat het merk met de ster Mick Schumacher in de auto zou zetten. Zo snel gaat het niet met de carrière van de zoon van de succesvolste Formule 1-coureur uit de geschiedenis. Toch trekt hij wel de volle aandacht van de topteams waar ook zijn vader vroeger voor reed. Ferrari zou de zeventienjarige met open armen ontvangen als de kans zich voordoet om het binnen te halen.

De manager van de Ferrari Driver Academy, Massimo Rivola, houdt hem scherp in de gaten: "En dit jaar hebben we de kans om dicht bij Schumacher te zijn, teamgenoot van de jonge Duitser is Guan Yu uit de FDA bij het Prema team. Ik weet niet wat Schumacher beslist voor de toekomst. Maar ik zou hem graag in het FDA-programma willen hebben, we hebben de rode loper klaar."

Het komende jaar rijdt minischumi in de GP2 bij het Prema Powerteam. Hij neemt daar de stoel in die overblijft na het vertrek van Lance Stroll naar het Formule 1-team van Williams. De jonge Duitser heeft al duidelijk gemaakt dat hij zijn vader wil opvolgen

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecd8101bc989', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });