Het idee voor de Venom GT is net zo simpel als effectief; lepel een 1000 pk sterke turbocharged V8 in de verlengde body van een Lotus Exige en klaar is je lichtgewicht snelheidsduivel. Uiteraard komt er iets meer bij kijken, want de auto is ook voorzien van een custom carbonfiber body en veel aangepaste onderdelen.
Het vermogen werd al snel opgevoerd naar ruim 1.450 pk en daarmee was de auto een geduchte strijder om de titel 'snelste productieauto ter wereld'. Een strijd waarbij de kleine supercar een snelheid van 435,31 km/u wist te halen. Omdat er tijdens deze run slechts één kant op werd gereden in plaats van heen en weer en er van het model slechts een handvol exemplaren waren gebouwd in plaats van de vereiste dertig stuks, is de Venom niet opgenomen in het Guinness Book of Records. Hiermee is de auto officieel nooit de snelste ter wereld geweest, maar daar zullen de trotse eigenaren zich weinig van aantrekken.
Ter afsluiting van de productie van de Venom GT heeft Hennessey een speciale edities gemaakt met de niet bijzonder originele naam 'Final Edition'. Hij is gebaseerd op de hardtop Venom GT en is te herkennen aan zijn blauwe lak en twee witte strepen die over het midden van de auto. Het is de dertiende en laatste Venom GT die uit de garage van Hennessey rolt. In totaal verschenen er zes hardtops, zes roadsters en één prototype. Aanzienlijk minder dan de 29 exemplaren die ooit gepland waren. Met een prijskaartje van 1,2 miljoen dollar was de auto dan ook alleen interessant voor de rijkste liefhebbers (voorbeeld) op aarde.
Betekent dit het einde voor de hypercarambities van Hennessey? Waarschijnlijk niet. Het bedrijf zou alweer werken aan een nieuw model dat waarschijnlijk nog hogere snelheden kan halen. We zullen gaan zien of de Bugatti Chiron er een geduchte topsnelheidconcurrent bij krijgt.