VEILING. BMW Alpina B10 Bi-Turbo voor $16.000

Niet echt een wolf in schaapskleren door de opzichtige Alpina striping, maar nog altijd minder opvallend dan een M5. Toch zit er 360 pk en 520 Nm verstopt in deze zakensedan. Ooit stervensduur, maar nu kan hij voor iets meer dan $16.000 van jou zijn.

Deze Alpina B10 heeft eigenlijk maar een nadeel: hij staat te koop in Californië. Al zal kersverse president Donald Trump er weinig moeite mee hebben dat je dit stuk Duitse Übertechnik van zijn wegen haalt. Als je het geen probleem vindt om dit zeventwintig jaar oude exemplaar in een container naar Nederland te halen moet je even een bod uitbrengen. 

Alpina maakt er een sport van om een gewone BMW te veranderen in een monster. De 3,5 liter zes-in-lijn is opgevoerd met een dubbele turbo. In het interieur zit een draaiknop om de turbodruk mee in te kunnen stellen. De standaard zuigers zijn ingewisseld voor exemplaren van Mahle. In echte Europese supercarstijl zit er een handbak in met vijf verzetten. Daarnaast heeft Alpina de stoelen vervangen door eigen exemplaren met zilvergrijs leer. De voorste schokdempers komen bij Bilstein vandaan, terwijl de achterwielen door Fichtel & Sachs in het gareel worden gehouden. De veranderingen waren goed voor een 0 naar 100 sprint in 5,6 seconden en een topsnelheid van 290 kilometer per uur. Voor huidige maatstaven is dat niet heel speciaal, maar in die tijd kon je er een Ferrari Testarossa mee bijhouden.

De auto leefde het grootste gedeelte van zijn leven op de Duitse Autobahn, maar verhuisde recent naar de Verenigde Staten. Om hem weer terug naar Europa te halen moet je meer dan $16.620 bieden op de veiling en de auto op een boot naar Nederland zetten.