Pimp. Dikke Mercedes 300CE by Koenig

De pooierste patserbak van alle patsermobielen is te koop en hij is heerlijk. In de jaren negentig wist Mercedes de allerberste foute bakken te maken en dan kwam Herr König langs om het nog even wat erger te maken.

Volledig gerestaureerd in de originele glorie van een foute pimp ride en voor $50.000 te koop op Craigslist. Niemand gunt deze youngtimer zijn eenzame bestaan op de via-via advertentiesite van Amerika. Kopen dus. 

Extraspeciaal aan deze 300CE uit de W124 serie is het feit dat hij ooit in de garage stond van een professionele honkbalspeler. Deze Ken Griffey Jr speelde bij de Seattle Mariners, Cincinnati Reds en de Chicago White Sox, en liet de auto in de kleuren van een van de teams spuiten. Groen met een gele bies, geen idee welke ploeg dat is. In ieder geval was dat niet helemaal lekker geverfd, daarom liet de huidige eigenaar de auto helemaal opnieuw spuiten. De originele kleur was wit, maar omdat er toch al gespoten werd leek het hem mooi nu een dikke twotone spray op de auto te doen. Past helemaal bij de tijd, dus twee duimen omhoog voor het resultaat.

In het totaal reed de auto maar 31.000 mijl (50.000 km). Of Koenig de zescilindermotor ook getuned heeft is niet helemaal duidelijk, maar het origineel leverde 220 pk en 265 Nm. De liefhebbende eigenaar heeft zelfs een belletje gedaan met Koenig om te controleren of de auto echt bij hun vandaan komt. Het antwoord was bevestigend. Helaas heeft de dure restauratie ($25.000) ook voor een stevig prijskaartje gezorgd. Voor $50.000 mag je hem in Connecticut ophalen.