Zelfrijdende Ubers mogen niet zelf rijden

Uber dacht dat het leuk was om zelfrijdende auto's te testen in het verkeer van San Francisco. De autoriteiten vonden van niet en trokken de kentekenregistraties van de auto's onmiddellijk in. Tot nu, de kentekens zijn weer geldig. Met chauffeurs.

De ironie is groot in deze. Uber mag weer met zijn zelfrijdende auto's de straten van Californië op. De kentekens van de auto's zijn weer in ere hersteld en de mobielen zijn weer teruggegeven aan het rebelse taxibedrijf. Een puntje: er moet een chauffeur in de auto's zitten en die moet met zijn tengels van het knopje 'Self Drive' afblijven.

Inderdaad, de zelfrijdende functies moeten uitgeschakeld zijn tijdens het rijden en dat is misschien maar goed ook. In feite heeft Uber nu gewone auto's met een kilo of vijftig aan nutteloze sensors op het dak in Frisco rijden. De Ford Fusions worden daarom gebruikt om gegevens mee op te nemen. Later kan het bedrijf alsnog de zelfrijdende auto's inzetten met die data. Mocht Uber nou echt willen oefenen met autonoom rijden, dan kunnen ze beter in Duitsland gaan oefenen.