Manor F1 is failliet, dit jaar 2 auto's minder aan de startlijn

Het F1-veld is zojuist met twee bolides gekrompen. Manor Racing is per vandaag bankroet, nadat curatoren er niet in slaagden om een koper te vinden.

Just Racing Services, het bedrijf dat de eigendomspapieren van Manor Racing in handen heeft, werd eerder deze maand insolvent verklaard. Tot vandaag probeerde de curator een geldschieter te vinden, maar "no solution could be achieved to allow for the business to continue in its current form" (meer curator-quotes bij de BBC). En dus is het over en uit voor het team dat vorig jaar Rio Haryanto, Esteban Ocon en Pascal Wehrlein aan de startlijn zette. Het personeel is, mét loon over januari, naar huis gestuurd. 

Doordat Sauber-coureur Felipe Nasr in de GP van Brazilië (hoogtepunt HIER) een tweetal punten haalde, ging het team Manor voorbij in het constructeurskampioenschap. In plaats van 10e eindigde het team op de 11e plek, met als pijnlijke nasleep dat ze door deze ranglijstdaling ruim tien miljoen euro prijzengeld misliepen. Iets dat nu de nekslag blijkt te zijn.