Voor $7 miljoen word je lid van de Bentley Boys

Ja, zeven miljoen Trumpgeld is misschien wat veel voor een auto. Maar sodeju, dit is me een auto met historie, die moet je gewoon willen hebben als je het kunt betalen. Het is een tweevoudig Le Mans-deelnemer en was daar zelfs een podiumfinisher.

Gebouwd in 1928 en hij doet het nog steeds. Wie zei er dat Engelsen geen degelijke auto's bouwen? Deze Bentley 4½-Litre Le Mans Sports met chassisnummer KM3088 reed tenminste drie keer in zijn leven een volle vierentwintiguursrace. Twee daarvan finishte de Vanden Plas 'Bobtail' op het podium. Beide keren was dat in 1929, eenmaal in Le Mans en eenmaal op het legendarische Brooklands-circuit. In de jaren die erop volgenden was de auto een trainingsexemplaar. Later werd de auto door verschillende privébezitters bereden. De 4,4 liter viercilinder is betrouwbaarder en zuiniger dan dezelfde motor met de beroemde compressor.

Ondanks dat dit niet een van de veelbewonderde Blower Bentleys is, wordt de auto toch aangeprezen als "one of the most important Bentleys in existence". Marketing-mumbo-jumbo daargelaten is het een fantastische auto om te zien en ongetwijfeld is hij elke dollar waard. Als je tussen de $6,5 miljoen en $7 miljoen hebt liggen, moet je in maart bij de RM Sotheby's-veiling op Amelia Island zijn.