Opel beconcureert Fiat 500 voor titel wijvenbak

Mannen zijn doorgaans meer met auto's bezig dan vrouwen, maar de automaker die de vrouw weet te veroveren loopt binnen. Daarom probeert Opel nu Fiat van de troon te stoten.

Vrouwen zijn de voornaamste kopers van de Fiat 500. De aantrekkelijke accessoire was een godsgeschenk voor Fiat. Opel wil daarom ook een stukje van de taart. De Duitsers doen een oneerbaar voorstel in de vorm van hun Crossland X. Deze ménage à trois tussen SUV, hatchback en station zou volgens marktonderzoek bijzonder goed liggen bij de vrouwtjes.

Het schone geslacht zou bijzonder ingenomen zijn met de hoge rijpositie en de OnStar 24-uurs slaafservice die op afroep een hotel voor je boekt of een tafel reserveert bij Van der Valk. Verder is het fijn dat de Crossland X met een panoramische achteruitkijkcamera en de grootste kofferruimte (410 liter) in zijn klasse wordt geleverd. 

Laten we bovendien niet vergeten dat de Crossland X de Meriva vervangt. Dat betekent hopelijk een broodnodige injectie van vers kopersbloed. Opel heeft het sowieso voorzien op de vrouwelijke koper, want naast de Crossland X, concurreren de Duitsers ook met de Adam om haar gunsten. En verhip, in één van de promofoto's van de Crossland X zit zelfs een vrouw achter het stuur.