Te gek: Audi overweegt een hypercar te maken

Deze wereld wordt mooier, elke keer als er een hypercar wordt geboren. Nu overweegt Audi, tegenwoordig geleid door de voormalige CEO van Lamborghini, om mee te doen in de absolute top.

Stephan Winkelmann is een verstandige man met de benzine op de goede plaats. Ooit was hij naast bestgeklede autobaas (in de running voor de Gianni Agnelli Lifetime Achievement Award) ook Grote Stuurganger bij Lamborghini. En dat schud je kennelijk nooit helemaal af. Want volgens Winkelmann denkt Audi Sports, waar hij op mysterieuze wijze naar kapotgepromoveerd werd, na over een hypercar.

Directe concurrent is de Mercedes-AMG Project One. Dat betekent dat Audi op de proppen moet komen met minimaal duizend pk. Breng het aan! Helaas voegt Winkelmann eraan toe dat we op dit moment niets moeten verwachten. Maar goed, de man is gepokt en gemazeld in journo's voorliegen, dus hij zou geen woord te veel zeggen.

Als Winkelmann de pers vakkundig heeft gesouffleerd, krijgen de Porsche 918 Spyder, de McLaren P1 en de Ferrari LaFerrari concurrentie. Niet alleen van Mercedes, maar ook van Audi. Dat zou ge-wel-dig zijn. Wat ons brengt op de volgende hoopvolle gedachte: moet BMW niet eens gaan meespelen in de godenklasse?